♥ ♥Follow Gue♥ ♥

Pompuan Bertudung


Orng pompuan bertudung menjge tingkh laku terutme mse sosial
Bg aqu xde slh nye pompuan bertudung utk berfesyen tp biar lh kne tmptnye,tdk keterlaluan,n menjolok mte..
Bgaimane persepsi anda ttg kecntikn sorng pompuan bertudung zman skrg??
Apkh sptut kite lkukan??
Cewwaahh..
Pndai aqu berfalsafah..


Org yg di tag mesti jwb soaln nih:




1.Bgaimane persepsi anda ttg kecntikn sorng pompuan bertudung zman skrg??
2.Apkh sptut kite lkukan??

! CikGadis
! me plus you!
! ! Cik Wawa ! !
http://gulahatiziela.blogspot.com/
http://eydanazyraramlystorys.blogspot.com/
http://onitsukahana.blogspot.com/
http://nisa90-kembarainsanmencarituhan.blogspot.com
http://hudsonnfi.blogspot.com
http://udaxkuangc0dix.blogspot.com
http://athirahkimeunkyung.blogspot.com/
http://aquwchentadea.blogspot.com/
http://izyanyancinnamon.blogspot.com/

4 comments:

Ziela Rafie berkata...

mekasey Nisah tag saya ;)
persepsi saya ttg perempuan bertudung zaman sekarang ye ? hmmm, saya rasa kan perempuan sekarang jadikan alasan bertudung bukan sebab menjaga aurat tapi sebaliknya untuk fesyen :)
saya mengaku saya bukanlah seorang yg betul2 menjaga aurat..kadang2 free hair jugak..hmmm

athirah berkata...

sekarang ni banyak sangat fesyen tudung . sampaikan , tudung yang sepatutnya menjadi kewajipan dan kemestian untuk setiap muslimah dah jadi macam satu medium utk bergaya and nampak stylo ! walaupon kadang-kadang style yang kita gayakan tu secara tidak langsungnya menampakkan aurat kita . dan bagi saya , org yg pakai tudung labuh and baju labuh tu nampak lebih manis and sweet drpd orang yg pakai shawl berbelit-belit ! ahaha .
anyway , shawl tak salah pon utk digayakan , cuma , jangan keterlaluan sampai menarik perhatian kumbanb-kumbang tu ! :)

Onitsuka_hana berkata...

xkisah la bertudung apa pn janji bertudung..asyik pk yang bertudang je..cuba pk yang xbertudung nu...hehe simple x?

tapi klu jadi cmni?
http://onitsukahana.blogspot.com/2011/11/perempuan-bertudung-vs-perempuan.html

NURFATIN IZZATI berkata...

firstly sya ucapkan terima kasih sbb sudi tag sya..persepsi sya ttg wanita bertdung pada masa kini lebih bersifat realistik.sya bukan nak kutuk sape2 laa,tapi sya tgk,kan sekarg nyy ramai pakai shwal.xdinafikan siapa2 yg pandai pakai pasti kelihatan cantik..justeru perempuan yg sblom nyy xpakai boleh jadi mereka pakai.bg sya dyeorg ikut trend.bukan bertudung semata-2 kerana ALLAH..tp tgk jugak kdg kala si pemakai shwal nyy dyeorg xmenitikberatkan psl aurat..kebykkn mereka gemar memakai yg singkat2 means atas dada..hmm~itukah mnutup aurat??
p/s:sya bukan nk berceramah just bg pandgn..lain org lain taste nya..btoll x??sya pakai tudung jugak tapi dlm hal2 mcm nyy sya still khilaf ^-^

>