♥ ♥Follow Gue♥ ♥

Susah hati dalam HAPPY

 
Assalamualaikum bloggerku..
Alhamdulillah..sepanjang cuti ini aku happy...
Mummy aku pon baik2..
Semua kuarga baik2..
Aku sekrang nih cuba untuk munasabah diri supaya untuk jadi lebih baik..
Aku banyak khilaf..
Aku perasan diri aku nih cuba untuk bersendirian..
Aku bukan x nak kongsi apa yang aku rasa
Cuma aku bimbang akan lebih menyusahkan
Aku hanya bimbang

Duka dalam Hati

  
Assalamualaikum..
Da hampir penghujung tahun 2014..
Aku masih lagi belum berjumpa dgn daddy aku..
Alahai..
Rindu...
Pada saat ini, daddy mesti jumpa aku..
Sempena hari krismas..
Byk da berlaku perubahan pada tahun ini..
Aku banyak berduka dan nangis sana sini
Aku cuma perlukan perhatian di saat aku jauh drpd ibuku..
Tapi setakat ini tiada lagi aku jumpa..
Sbb tuh aku perlu belajar untuk hidup bersendirian..
Bila aku dekat dengan kawan2 aku...aku seolah inginkan semua perhatian..
Tapi perhatian aku agak menyakitkan hati lagi kawan2...
Aku tak tau nak buat mcm mana lagi nak perbaiki diriku..
Kawan baik aku ckpa mgkin sbb aku terlalu rapat dan bergantung pd dia slama nih..
Dprd dulu smpai skrg..
Sbb tuh klau boleh sgt aku nak berhenti kolej..
Tapi apa lak ckp mummy aku nnti...
Dahlah die sakit..
Da byk aku buang duit dia...

Kawan-Kawan

  
 
Assalamualaikum wbt
Di sini ingin aku menceritakan serba sedikit mengenai diriku selama 6bulan di Kolej Jamiah Islamiah Sultan Ismail Petra..
Aku mempunyai 3org ahli bilik iaitu Alwani,Najwani dan Syafiqah..
Tp syg aku da tinggal 2 org kes Najwani da kuar dri kolej..
Yg menggantikan Najwani dlm bilik ialah Farahani..
Rakan belajar aku pulak Ain Alias, Amirah Zakaria, Shahirah Ishak n Shuhada Hanapi..
Diorang juga rapat dgn aku dkat kolej..
Alhamdulillah...Diorang byk bantu aku dekat kolej ini..
Hope Allah always bless you...
Dekat sini mcm2 jugak masalah dihadapi...n kwn2 dkat disini slalu ada..
Hehehe..tp xnak cerita lar masalahnye..
Senior2 dkat sini pulak yg aku kenal ermm kak zatul bina, kak hammadah,kak siti,kak emi,kak lydia,kak farahatun,kak farah aisyah,kak yana, kak ama, kak peah, kak ape lg...
Byk sgt lar nak tulis..
Jiran aku lak Umi, Aziela, Arra YOP n Kak Long..
Dekat sini aku ambil dip psikologi...
Apa yg aku bljr dlm jurusan ini byk..
Macam2...
Kecerdasan Emosi, tahap2 tidur, tanda2 seseorang itu beremosi spt serba salah, sedih..motivasi dlm diri..teori2 dlm personaliti..sistem saraf..
hehee..
Keadaan aku sgt berbeza dgn kwn2 yg len iaitu Ima, Atin, Mai n len2 r...
Aku disini kolej swasta n yg len semua IPTA n FORM 6..
Aku belum tau lg yg aku masih lg boleh dijamin..
Korang In  shaa Allah..
Aku hanya yakin bahawa rezeki di tgn Allah...
Aku dgr ramai rakan aku hadapi masalah..
Dgn homesick, susah nk bljr...
Aku hrap sgt ape2 keputusan yg dibuat dpat dilakukan hanya yg terbaik utk korang...
Xkesah lah apa2 pon korang kerja nanti..asalkan halal di mata Allah..
Aku xlayak nak menetukan masa dpan korang..
Cuma selalu terdetik di hati knp??knp??knp??
Buat imanina yg tersyg..aku hrp sgt mu buat yg terbaik...aku nk sgt tngop mu bjaya..
Buat atin yg tercinta..aku hrp mu lakukan yg terbaik...sbb dulu mu ada cita2 yg besar bbanding aku..mu da dpt apa yg mu nak..ASASI SN..so capai biar smpai habis..
Buat mai yg ter ape??ea??darling??hehe...aku tngop mu mcm xdop masalah..so just straight to your goal!
Ermm..ama yg termuda..kuakuakua..mu pon jgn HOMESICK!hehe...capai cita2 demi mak bapak mu..
SAYANG KORANG SEMUA!
P/s:Mix maaf kalau ada apa2 kesalahan yg sy sedar n x sdar yer semua!

Kisah Di Kolej

 
Assalamulaikun w.b.t..
Ke hdpan sahabat ku Imanina,Atin!!Hakhakhak...http://eemoticons.net
Ececece...maen2 lak...
Aku mls nk mukadimah pjg2...
Aku nk crt sdikit psal kisah aku dkat kolej nih...
Dekat sini Alhamdulillah aku jupe kwn yg bek n sbaliknya..
Dekat sini byk kisah crt hantu...
Tmpat hostel x lari kn drpd crt hantu...
Dmam jgak...
Kwn2 aku ok jer...
Tp ada yg kene usik....Kes mgkin bsing sgt....(Wani)
Sorng lg pnakot ukn men lg...(Wawa)
Erm..lupa psal raya yg lpas...
Msti ada yg kata yg aku nih sombong..
Sory sgt2 x bg dtg umah n aku xpegi umah awop mu...
Sminggu raya aku dmam n aku uad assignment....
Hrp2 awop mu fhm....
N atin!!
Aku mix maaf sgt sbb aku byk kli x blas mcj mu...sory ssgt!!!!
Nnti aku tulis balik blog,ok??????????
Tata~~~~

Kata2 Ku...

  
Assalamualaikum!hakhak...
Da lme x menulis2 di blog nih...
Status:aku dok mnunggu lg kputusan ipta...
Dgn rsult aku yg x brp cmerlang aku juz mhon di uitm n politeknik...
Hrp2 bleh lah...In shaa Allah...
Smentara tnggu ipta...aku dok cbok mnanam pkok lada n jge adk2 aje...
Da aku cbok nk uad lemak dlm bdan aku...
Guess what??berat aku mse skul 43kg skrg da 51kg...
Btpe byk....
Biasalah...nk cpat bsar...xkn nk kcik jerkn...
Tjuan aku tulis blog hrnih kes smlam aku ade bce fb spupuku...
Tkjut jgak aku..
Hanya Allah sje yg tau yg kpala angin aku nk mletop....
Tp aku xnk lah bsar2 kn ape yg da ade...
Well...
Aku nk mix maaf tlebih dhulu lau spe2 ase nk mrh dgn kata2 ku...
Aku nih fhm sgt klau masing2 nk pthankn pndpat msing2..
Tp bg aku lau btol2 sgt x puas aty n nk sgt ktuk org tuh lbih baek uad lbih ttutup...
Aku tau sbb aku sndri da ade pngalaman...
Smpai bnde nih mnyaketkn dri aku sndri..
Mujo aku ade kwn2 nk tlg nasehat aku...
Kata2 kita akn mncerminkn dri kita..
Lgpon kata2 hinaan smpai mmbangkitkn prkara lama akn mnjtohkn maruah org laen...
Aku sndri x backup spupu aku sbb kte2 die agk ksar tp prlu ka kita bergadoh smpai ka politik n prkara silam...??
Ia agk memalukn...
Pesanan:lau btol2 mrahkn aku sbb blog aku nih...kol @ mcj aku nk jupe aku...
Aku xksah da skrg lau nk mrah sgt...baek lpaskn...
Aku pon xnk gak nnti lau jupe dkt luar msam2...We stll frenz right??Skli lg mhon maaf...
P/s:'Aku' tuh hnye pnggilan dlm blog...tdk brmaksud utk bkasar...

Kehidupan

  
 Alhamdulillah...
Pd trikh hrnih msih lg aku hdup...
Masih bnafas atas dunia yg pnuh dgn pancaroba..
Aku nk crt ckit2 psal khidupan aku mse cuti...
Aku tersgtlah bosan smpai kn rse nk sewel da aku dkat umah..http://eemoticons.net
Kes aku x keje lah beb...
Da mne nk dpt keje lau aku x cari...
Kuakuakua...http://eemoticons.net
Well...X smesti aku duk umah aku x muhasabah dri kn??
Aku byk muhasabah dri gak lar..
Tp insaf tuh ntah lah..
Kdg2 keliru gak dgn khidupan spt aku...
Xnk r aku ckp sal nih..uad mnyampah aku jah...
Aku skrg nk isi upu pon aku xtau nk plih ape bidang...
Aku x brani nk  amek rsiko...
Tp smpai ble aku nk pk kn??
Trikh rsult da mkin dkat...
Buuuurrr...
Pening2...
Ukn aku sorng mcm tuh..
Rmai lg jd cmtuh....
Aku hrp smua warga SEMKO n tmsok kwn2 len dpt SPM n STPM yg trbaek utk hidop diorg...
Xde ppe da nk updte...
Tata...http://eemoticons.net
P/s:Kpd org yg fhm ayt nih aku hrp si die bljr sungguh2...Aku nk sgt tmgop org tuh brubah style konon2..hehehe...http://eemoticons.net
>